Om bloggaren

Jag är en grånad herre född 1975. Jag har läst för länge på universitet och jobbat för lite för att göra nationalekonomer belåtna. Således har jag istället haft massor av tid att tänka och en del av dessa tankar finns i denna blogg. Denna sida handlar framförallt om två saker. Dels hur det är att vara gastric bypassopererad (och kille), dels reflektioner och tankar kring livet som introvert. Det där med GBP-operationen är för mig ganska sekundärt nu. Men vissa saker kan jag absolut fortfarande komma att ta upp. Men det primära kring bloggen blir om hjärnan. Om hur tankar och känslor fungerar ur ett personligt perspektiv från en som har haft på tok för mycket tid att fundera på just dessa saker.

De saker jag har fått kämpa med och hur jag löste det. Eller inte löste det. Förvänta dig inte en massa gråtmilda ord. Den här bloggen är skriven av en person som strävar efter att alla tankar skall vara grundade i tänkandet. Inte i kännandet. Således kan jag sannolikt uppfattas som kall ibland. Men för alla oss som är tänkare mer än kännare, kan det vara viktigt att få en påminnelse ibland att så här fungerar ungefär hälften av alla människor. Vi har inga uppdämda behov av känslor som inte fått släppa loss. Men vi får däremot hela tiden höra just det. Och en del av oss kan tillslut börja tro på det. En del kan t om börja må dåligt, just när de tappar in i känslor, som de inte behärskar.  Kan jag nå fram till andra som är som jag själv är. Eller som bara är intresserade av andras perspektiv, ja då har jag kanske gjort något bra. Kanske bara också belysa att det finns en massa livscoachande dumheter där ute kring ”vad som gör dig glad” och annat som bygger på att man generaliserar kring att alla människor fungerar på samma sätt. Det gör vi inte. En persons inre frid är en annans helvete.

Och till upprörda människor och troll: Det här också är en gammal blogg. I dess mörka inre gömmer sig massor av gamla texter. Jag har låtit flera av dem få leva kvar, som en påminnelse om svunna tankar och dumheter. Jag står för att jag skrivit allt, men jag håller inte nödvändigtvis längre med mig själv. Så om du känner hur blodtrycket ökar när du läser en av mina texter, så ber jag dig ödmjukast att ta en liten titt på datumet för texten. Är den före 2015 så är den skriven av en helt annan person än han idag. Jag kanske fortfarande tycker exakt samma sak, men det är inte säkert. Så fråga snällt först. Kasta stenar sedan. Och om du kastar stenar, så börja inte gråta om du får något tillbaka i huvudet som en smädelse eller ett hån av din ömma moders härkomst. Jag har en gammal passion för att just äta upp nättroll till middag som aldrig släppt. Och jag råkar också vara bra och väldigt elak på just det. Och glöm aldrig det riktigt eländiga: Jag kan alltid blockera dig.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s